SZCHPH
SZCHPH
Nacviky v nedeľu 8.8. 2015.

Autor: Šimko František

Nacviky v nedeľu 8...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

PM
Peter Matalík
11.08.2015, 14:45
Veď vieš prečo .Ja osobne som dva vyviezol do popradu!Už sa nevrátili.To však nie je podstatné.Ja osobne vidím problém s mladými a si takto. Drtivá väčšina chovateľov sa mladým v záv.sezóne mláďat nevenuje.Včetne mňa./holubník nečistím od odstavu po prvý pretek/.Týždeň pred prvým oblastným nácvikom si spomenú,že nemajú precvičené a snažia sa to rýchle dohnať.Vyvezú napr.utorok,štvrtok,resp.piatok a idú do auta OZ.Dávajú ich aj keď,ako mi povedal jeden chovateľ citujem:nepozdávali sa mi ráno z holubníka polovička ani nevyšli von!!,čo pred pár dňami neexistovalo,boli vo vzduchu aj 1,5 hodiny!.Koniec citátu.Aj tu je jedná z príčin strát.Chovatelia ktorý slušne zaleteli ,včetne mojích holubov,mali adeno už asi pred 2-3 týždňami.U mňa a susedov J+P Huňady bol spúšťač vakcinávia s parmavocom 2/po druhý krát/.Napr. U P.Fuchs zavesené mláďa na streche za drôt hrozvodu./mláďata nezosadli 5-6 hodín/ .Stačí aj tvrdý útok dravca.To všetko je stres a behom pár hodín sa to na mladých prejaví .Čiže sledovať pozorovať a radšej týždeň v kľude na diete + B-vitamín dá mláďata dokopy.
Milan Blahovský
Milan Blahovský
11.08.2015, 13:35
Peter, ak sú naše mladé u vás, prečo nie sú hlásené ? Čo už ....
PM
Peter Matalík
11.08.2015, 13:20
Pre p.Petráska.Čo už s takými mladými ,čo dokážu "uletieť" 15 km!!!Ak by zaleteli niekde 150-200 km iným smerom ,budiš./Dravec,atmosfér.poruchy/,ale toto?Ja osobne ,by som také mláďa nechcel späť.
PM
Peter Matalík
11.08.2015, 13:15
Milan.Kto špekuluje ,prešpekuluje a v budúcnosti sa to vráti.Správna diskusia je aj na Haragovej stránke.Keď bude v nedeľu dážď ,znova preložíme.Dokedy sa budeme motať v tom začarovanom kruhu? Každý má odchované od 50-120 ks,V OZ SPNV pri ich systéme každý chova dobludu.Len aby bolo kvantum. Chová sa prakticky od všetkých holubov na holubníku.Straty sa predpokladajú a berú sa ako samozrejmosť.Jak je možné ,že napr.F.Genčúr zo 100 ks nas. chýbajú 3 ks?A to nie je len svetlá výnimka .Viacerým chovateľom po dolete mláďatá zvracali .Nie každý si uzná aj svoju chybu v príprave ,v tréninkoch .Podobne to bolo aj v sezóne starých a za moje názory ma priam "ukameňovali".Posledný Chrudim /375 km/ sa letel v dusnom počasí,Poniektorí ľutovali tie holubky,ale keď som im povedal ,že paralelne s Chrudimom letia hoiuby z 1064 km Aachenu,tak im "padla sánka".Zvládli to!Boli straty,ale išli tam vybrané holuby. Podobne je to aj s mladými .Nike všetko čo s a odchová je kvalita.To platí aj o mladé v TS.Nie som žiadny hazardér ,ale ako som už písal v predchádzajúcom príspevku Štrba cca 70 km- košovanie od 6 oo-štart 9 oo 25stup cel. pri dolete 28 stup celzia.Jasno v mieste doletu juhovýchod.vietor.Milan myslíš ,že mladé z OZ SNV u nás nie sú zaletené?ČO už..
Milan Blahovský
Milan Blahovský
11.08.2015, 09:38
U mňa taktiež 4 ks OZ Sabinov....čo už.
MP
Michal Petrasek
10.08.2015, 23:51
Zdravim...,tak mne osobne v nedelu vosli 4ks mladych z OZ Sabinov do holubnika a dalsie 3 posedavali po streche a to zaleteli po smere na Sabinov zo Strby cca 15km a dnes (pondelok) dalsie 2ks o holubky bolo postarane a rano 7:00 boli vypustene.Zajtra budu dalsie 2 vypustene,kedze ku veceru sa prikmotrili :)Z pozdravom do Sabinova! Letu Zdar!!!
PM
Peter Matalík
10.08.2015, 17:49
OZ Sabinov-ranný zber od 6 oo hod,štart o 9 oo hod.Štrba/cca 70 km/.Prvé doletené holuby v ZO Brezovica o 9 48 hod. Hromadné 5-15 ks.Asi do 9 15 mláďatá prilietavali v pohode v malých skupinách,potom nastala pauza cca 15-20min, potom iba jednotlivé dolety z rôznych smeroch.Mne osobne ešte o 11 30 doleteli 10 ks spolu.Je zaujímavé,že niektorí chovatelia mali straty v deň vypustenia 50 až 70 % mláďat! V ZO Brezovica 28 košov cca 1100 hol. stráty 10-20%.Ja osobne z 75 nas v deń vypustenia 72 ks dnes ráno 3 ks 100% dolet.Čo mám vedomosť,tak dnes sa vrátilo hodne mladých,ale aj tak predpokladám straty cca 30% priemer v OZ.Sabinov.Co k tomu dodať.Na štarte bolo 25 stup.pri dolete 28 stup.Snáď zdravotný stav,málo rozcvičené mláďatá...názory sa rôznia .Fakt je ten,že poniektorí majú minimálne straty,iní viacej.Čo už.
ŠF
Šimko František
10.08.2015, 16:13
Bol by niekto ochotný napísať ako prebehli nácviky v túto nedeľu resp. o akej hodine mláďata štartovali ? Osobne si myslím že štarty by mali byť cca o 6.00. hod. ak nie je opar resp. hmla .Ďakujem .
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.